WYBIERZ PO KATEGORII
  • Dodaj do ulubionych
    Dodaj do ulubionych
    • Borowiki marynowane (Prawdziwki)
      Wybierz opcje
      • , , ,
      • Borowiki marynowane (Prawdziwki)

      • 29,90 
      • Borowik Szlachetny zwany potocznie prawdziwkiem, jest jednym z najbardziej pożądanych grzybów jadalnych. Na terenach krajów słowiańskich jego walory smakowe doceniane są już od stuleci. Pierwotnie borowiki były suszone i używane jako przyprawa, ale z biegiem czasu stały się nieodłącznym elementem kuchni szlacheckiej i magnackiej. Do dziś Borowiki w kuchni polskiej uznawane są za prawdziwy przysmak, nic w tym dziwnego, gdyż…
  • Dodaj do ulubionych
    Dodaj do ulubionych
    • Kurki marynowane (Pieprznik Jadalny)
      Wybierz opcje
      • , , ,
      • Kurki marynowane (Pieprznik Jadalny)

      • 29,90 
      • O Kurka! Czyli troszkę wiadomości o naszym dzisiejszym bohaterze Pieprzniku Jadalnym. Pieprznik jadalny to popularny gatunek grzyba, który znamy również pod nazwą Kurka lub lisiczka.  Kurki to bardzo cenione grzyby, które długo zachowują świeżość, co jest ich ogromną zaletą. Mają bardzo szerokie zastosowanie w kuchni, a ich unikatowy smak zaskoczy nawet najbardziej wybredne podniebienia. Smak młodych owocników jest łagodny, starszych…
  • Dodaj do ulubionych
    Dodaj do ulubionych
    • Rydze marynowane
      Wybierz opcje
      • , , ,
      • Rydze marynowane

      • 29,90 
      • Rydze na maśle. Rydze marynowane. Kto ich nie uwielbia? Jak wiadomo rydz jest nieodłącznym elementem tradycyjnej kuchni polskiej, przez wzgląd na swój wyjątkowy, wyborny smak. Występują od sierpnia do listopada, czyli jesień dla grzybiarzy czy to doświadczonych czy początkujących to czas westchnień i pożądania, ponieważ mają na  uwadze jeden cel - rydze! Mają charakterystyczne intensywnie czerwone lub pomarańczowe kapelusze o…