O nas
Mała, rodzinna firma.

Mała rodzinna firma, która w Skrzypnem na Podhalu dba o produkt bardzo świeży, wędzony i dostarczany codziennie w każde miejsce w Polsce. Tak, to prawda. Od dwóch lat realizujemy wysyłkę wędlin w wygodny, bezpieczny i zdrowy sposób.
Spróbuj naszych wędlin z Podhala, prosto od masarza, prosto z prawdziwej wędzarni, prosto z malej rodzinnej manufaktury w górach!
Kilka tysięcy bardzo dobrych opinii to gwarant wysokiej jakości, który mówi o naszych wędlinach – wyjątkowe, zdrowe, smaczne, najlepsze…
Wędliny z Podhala - dziś wędzone, jutro u Ciebie!
Tradycja to nie jest dla nas puste słowo. To wiedza przekazywana przez pokolenia, to zamiłowanie do jakości i starych receptur, to staranna selekcja najlepszych składników…
Na Podhalu nie lubimy bylejakości – nie lubimy jeść byle czego. Od dzieciństwa jesteśmy wychowywani do jakości i dobrego smaku. Jako dzieci widzimy, jak wygląda rozbiórka zwierząt, jak właściwie uwędzić kiełbasę, jakie przyprawy dodać aby smak był pełny.
Po prostu wiemy, jak powstają dobre wędliny. I tym właśnie chcę się podzielić z Tobą. Tym, co mogę dać najlepsze z Podhala. Kiełbasą, kabanosem, pasztetem i każdą rzeczą świeżą, wędzoną naturalnie oraz dużym asortymentem także tych 100% naturalnych produktów…

Dobrej kiełbasy nie da się zrobić z byle jakiego mięsa...

Zwierzęta są karmione w odpowiednich warunkach, z poszanowaniem ich dobrostanu oraz stosowaniem odpowiedniej paszy.
Wędliny w tej masarni powstają BEZ hormonów wzrostu, BEZ antybiotyków, na paszach BEZ GMO.
Dbamy o jakość, która jest naszym wyróżnikiem! Powyższe deklaracje to nie puste słowa, ale dokumenty weryfikowane cykliczne przez zewnętrzne służby weterynaryjne.
Kiełbasa Podhalańska
wyróżniona przez Ministerstwo
Jestem dumny z tego, że jeden z produktów z naszej masarni jest wpisany na ministerialną listę produktów tradycyjnych i regionalnych a jest to Kiełbasa Podhalańska, którą możecie zamówić prosto z naszej wędzarni KLIKNIJ TUTAJ.
Produkt, którego tradycja wyrobu sięga, aż XIX wieku składa się z mięsa wieprzowego i cielęcego, z dodatkiem czosnku i pieprzu. Jej cechą charakterystyczną jest mocne, aromatyczne wędzenie na drewnie bukowym i olchowym.


Na koniec dodam, że jakość to nade wszystko świeżość.
Wędliny są wędzone jednego dnia a następnego już pakowane próżniowo i wysyłane do ciebie w opakowaniu termicznym. Zachowujemy najkrótszy łańcuch dostaw abyś poczuł jak świeża i jak dobra może być ta wędlina.
Zamów i spróbuj, a nie zawiedziesz się na jakości wędlin z Podhala,
Jędrek